StoryOrkar inte med ekorrhjulet längre

Orkar inte med ekorrhjulet längre

Orkar inte med ekorrhjulet längre

Orkar inte med ekorrhjulet längre

Orkar inte med ekorrhjulet längre


När jag ser på mina barn och min man fylla jag av kärlek. Jag älskar min familj, de är mitt liv.


Men jag som kvinna och mamma orkar inte längre med detta förbannade ekorrhjul! Det är inte bra för mig. Det är inte bra för mitt äktenskap. Det är inte bra för mina barn.


Jag trodde att efter senaste föräldraledigheten (tredje) så skulle det kännas skönt att komma tillbaka till arbetet. Att mina dagar skulle flyta på bra och att vardagen skulle få ett bättre mönster. Jag trivs på mitt arbete ju.


Men nej det känns inte bra! Det känns som jag springer i ett hjul. Ett hjul som går snabbare och snabbare varje dag.


När jag och min man kommer hem sen eftermiddag och hämtat barnen är vi båda helt slut. Då ska det fixas mat, städas, tvättas, bada barnen, lägga fram kläder. Få barnen att sova (kan ta timmar) och sen är vi nästan halvdöda. Vi har ingen ork till något när allt är gjort. Vi har inte längre ork till varandra.


Är det så livet ska vara? Som ett jävla ekorrhjul?


Jag vill kunna vara en glad mamma som alltid finns där för våra barn. En bra fru som har ork och tid för min man.
Det handlar inte om att vi inte delar lika på uppgifter hemma för det går vi. Vi båda jobbar heltid. Vi båda har tre barn att ta hand om. Vi båda har ett hus och ett hushåll att ta hand om. Vi båda är helt slutkörda.


Men nu kanske jag kan se slutet på detta ekorrhjul. För jag och min man tittar på vad vi kan spara in på och vara utan.
Detta gör vi får att jag ska få gå ner i tid på mitt arbete och arbeta 50% istället för heltid. Detta gör vi för att vi värderar vårt äktenskap och våra barn mer än prylar. Det är inte meningen att våra barn ska gå heltid på förskolan. Komma hem till två trötta föräldrar som måste göra alla måsten. Som sen är irriterade och trötta.
Vi tänker som så.
Om jag arbetar 50% så kommer vi ha mindre pengar. Visst självklart. Men det kan vi spara in på onödiga utgifter och två bilar på avbetalning.
Om jag är hemma mer så hinner jag göra mer i hemmet. Vara mer med våra barn. Fixa middag, tvätt och städning till min man kommer hem.
Då kommer vi få mer kvalitetstid med våra barn och varandra. Jag kommer inte vara lika trött och min man kommer inte vara lika trött. Alla kommer vinna på det.
För vi har kommit fram till att vi värderar vår familj och vår lycka mer än pengar. Jag är otroligt lycklig som har en man som också kan se detta. En man som älskar mig och vill att alla ska må bra.
Vi vågar hoppa av det förbannade ekorrhjulet!

Orkar inte med ekorrhjulet längre


Tova 37år

ttp://www.minarelationer.se/vad-vi-erbjuder/

close

Missa inte nya inlägg!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

close

Missa inte nya inlägg!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

2 Kommentarer

  • Love

    Vad häftigt😀 Så hade jag med velat göra!

  • Gitt

    Så borde nog fler göra Tror inte vi är skapta för att hinna med allt som man måste idag. Vem hörde talas om utbrändhet förr? Idag hör man ju talas titt som tätt om människor som blivit utbrända Och ofta vi kvinnor! Som ska vara så duktiga och alla till lags

Posta en kommentar

Have a question?